Welkom op mijn weblog. Leuk dat je even langskomt.Ik ga hier mijn dagelijkse belevenissen neerpennen. Meestal zal dat over de hobby's gaan (Quilten, borduren en samen met DH Rene fietsen en met de caravan weggaan) Maar ook wat me nog meer bezig houd in het leven. Na een erg moeilijk 2010 proberen Rene en ik de draad weer op te pakken.

zaterdag 26 januari 2013

Weer een Update


Weer een update van onze kant.

Helaas hebben we nog steeds geen internetverbinding. De KPN is druk bezig en we zijn een uitzondering dat het langer dan een week duurt. Maandag weer verder. Lag het eerst buiten onze deur nu zou er wel verbinding moeten zijn….Nou echt niet. Vandaag werd een er nieuwe modem opgestuurd en zit al aan de pc, maar nog steeds niks geen verbinding.

Van de week ging ook de CV stuk (het warme water) dus alom gedoe hier. Maar gisteren heeft de CV man gelukkig de boel kunnen repareren en kon ik vanmorgen lekker mijn zere rug onder de douche  verwarmen.

Vandaag met de laptop naar onze dochter om jullie verder te vertellen hoe het gegaan is. Afgelopen maandag dus de 2e serie bestralingen van de grotere tumor in het hoofd die de uitval veroorzaakte. Was ook weer een  sessie van 45 minuten met 5 bestralingen en 3 scans.

Ging allemaal goed en gelukkig niet in paniek geraakt. Het masker zat niet zo heel strak  daar was ik even bang voor omdat mijn gezicht wat voller raakt door de de dexamethason. Ze hadden er een mm stripje tussen gedaan. Zo verleg je  steeds weer je grenzen .

De volgende dag weer een gesprek met de Longarts die verder niets nieuws te vertellen had naar het gesprek van de week ervoor. Maar ik wilde ff bij hem herhalen omdat ik toch in stresssituatie dingen mis. Op de aangedane long zitten wat onrustige cellen en dus de bijnier. Daar ga ik een chemopil  (Iressa) voor krijgen die ons hopelijk nog wat goed jaren kan geven.

Het geluk is dus dat op de tumor van 2010 een EFGR mutatie gevonden is die zou werken met deze chemopil. De pil is aangevraagd en ga ik spoedig mee beginnen. Met een beetje geluk (om een hoekje) moet hij nog wat voor me doen. Natuurlijk heeft dat middel ook bijwerkingen en ik kom er niet meer vanaf tenzij ik zelf zeg: stoppen!

We gaan het beleven.
Nogmaals willen we jullie allemaal heel erg bedanken voor de enorm fijne steuntjes in de rug. Kaarten oa met leuke borduursels, mailtjes, brandende kaarsjes en positieve gedachten naar ons toe. Het is hartverwarmend! Het sterkt en draagt ons!

LiefsAnsje/Rene

20 opmerkingen:

Jet en Zus zei

Oh Ansje, je spreek van jaren, gelukkig je geeft de moed niet op!

Sterkte en zet hem op, laatje niet op de kop zitten al moet het wel dragelijk blijven naturlijk!

Ik denk aan je, ik ken je niet persoonlijk maar je lijkt me een warm mens!

Groetjes Anita

Chris zei

Wat vervelend dat jullie naast alle moeite ook nog toestanden hebt met de CV en computer. Gelukkig dat de CV weer in orde is, dat is wel belangrijk! De internetverbinding komt ook wel weer hoor. Gelukkig dat je bij je dochter terecht kan. Ik denk veel aan je hoor, Ansje. Je bent een moedig mens. Ik heb veel respect voor je! Liefs van mij.

Carin zei

Ik duim voor je dat die pil heel goed gaat aanslaan !!! Je bent een kanjer en ik denk aan je !

Ans zei

Oh Ansje, konden wij maar meer voor je betekenen. Er is zoveel dat ik zou willen doen om jullie een goed vooruitzicht te geven. Ik kan niet meer doen dan je een bemoediging te sturen en voor jullie te bidden. Heel veel sterkte, ik hoop dat je snel weer achter je eigen PC kan. Groetjes, Ans

Sietske zei

Lieve Ansje en René,
Je bent gelukkig nog steeds posititef en spreekt zelfs over nog een aantal jaren. Dat getuigt van een heel sterke wil en doorzettingsvermogen. Ik wil je dan ook heel veel sterkte wensen voor de komende tijd en ik denk aan je/jullie Hopelijk komt de pil gauw en zal het zijn best doen. Heel veel lieve knuffels van Sietske

Anoniem zei

Lieve Ansje, bedankt voor de update.
Dus heb je misschien nog een aantal goede jaren. Zoals je dat schrijft, wat een moed.
Ik denk aan jou en aan René.
Je bent een dappere meid.
Veel liefs en sterkte, Jacqueline.

marcella zei

ik zat al aan je te denken omdat er geen bericht was, 'gelukkig' was het een kabelprobleem. Heel veel sterkte de komende tijd en natuurlijk denk ook ik aan jou en René

groet, Marcella

Hermie zei

Hoi Ansje,
bedankt voor je update, heel veel sterkte, ik denk aan je
liefs Hermie

jan en janny zei

Hallo Ansje.
Gelukkig heb je het over jaren, en dus erg positief. Ik hoop dat je nog jaren je hobby's kan uitvoeren en er zijn voor familie en vrienden. Als je maar niet zo ziek wordt van die pil.
Wat je internet betreft. Je kan hier ook eventueel terecht voor een draadloze WIFI verbinding als het nodig mocht zijn.
Groetjes en veel sterkte, tot maandag
Janny

Jane in Wales zei

O, Ansje, ik ben zo blij dat je positief blijft, dat helpt ook. Ik hoop en bid dat die pil goed zal werken, zonder dat je je er te ziek van voelt, en dat je inderdaad er nog wat jaartjes bij mag hebben.
Heel veel sterkte voor jullie allemaal!

Ellie zei

Wat ben je moedig!
Wat goed van je om niet in paniek te raken met dat masker om.
Ook ik ken je persoonlijk niet, toch denk ik vaak aan je. Als ik kaarsjes brand, ook voor jou.
Sterkte voor jullie alle twee!
Groetjes, Ellie

Anoniem zei

Ansje wat ben jij een moedige vrouw.Ook wij kennen elkaar niet persoonlijk maar wel via de borduurlijsten.Ik heb je update gelezen en Ansje je pad gaat niet over rozen je moet hsrd knokken en je verdiend de goede jaren samen met je Rene.Ook ik brand kaarsjes voor jouw Ansje.Geef de moet niet op.Heel veel sterkte..

Groetjes Giny Kreuze

Esther Peressoni zei

Omdat ik zoveel last had van de Tarceva kreeg, heb ik Iressa gekregen. Een medicijn met minder bijwerkingen, maar binnen een paar maanden begon het ook weer te groeien. Volgens mij komt dat door de omschakeling en ben ik van mening dat Tarceva met al die vervelende bijwerkingen toch beter werkt.
Pffffft wat een lange bestralingen: ik dacht dat dit maar een paar minuten duurde.
Liefs Esther

Rennie zei

Ansje ik bewonder je kracht. Al heb je geen andere keuze waarschijnlijk, dan toch laat je het er niet bij zitten. Dat getuigt van een sterke persoonlijkheid. Niet alleen heel sterk maar ook heel lief en meegaand. Ik geef je mijn gedachte en ben heel dicht bij je.

marga zei

Hallo Ansje.
Als het tegenzit komt alles samen.
Ook bij jullie ik vind je een voorbeeld hoe met dingen om te gaan.
Ik wens jou in het bijzonder maar ook je man en de kinderen heel veel sterkte toe.
Groeten
Marga

Helene zei

Hallo Ansje, wat een gedoe allemaal om je heen, de verwarming en dan ook nog internet. Gelukkig laat je je daar allemaal niet door van de wijs brengen.
Denk regelmatig aan je en ben blij dat ik je site heb gevonden, heb net genoten van al het moois dat je maakt.
Ik duim voor je en hoop dat alle behandelingen en medicijnen hun werk goed doen, liefs en sterkte Helene

Ageeth Dorsman zei

Wat een sterke, positieve vrouw ben
je toch! Met deze instelling kun je
bergen verzetten en grenzen verleggen.
Ik heb grote bewondering voor je
moed en wilskracht en hoop van harte,
dat je nog heel veel mooie jaren mag hebben!
Groetjes van Ageeth

Adri Rooks zei

Ansje, heel en heel veel sterkte met alles.
Groetjes van Adri

Anoniem zei

Lieve Ansje,
Wat ben je eem sterk mens. Positief en de moed niet laten zakken.
Ik denk veel aan je.
Groetjes en sterkte ook aan Rene
Liefs Anne Marie Sch.

Anoniem zei

Dapper hoor, jezelf streng toespreken bij de bestralingen, ik weet, je kan niet anders, maar je doet het toch maar! Fijn dat er ook positieve geluiden komen uit de monden van de heren, hopelijk komt die pil snel binnen, en duimen dat de bijwerkingen niet al te heftig zijn.